KUUNNELTAVAA


KUUNTELUEHDOTUKSIA

Puheita

Voimmeko uskoa Jeesuksen Jumaluuteen?
Ajanlaskumme mukaan Jeesus Nasaretilainen syntyi ja eli noin 2.000 vuotta sitten. Onko meillä olemassa luotettavaa tietoa Jeesuksen historiallisesta todellisuudesta? Mistä voimme myös tietää, että Hän oli se profeettojen lupaama Messias? Puhuja: Wiljam Aittala, Lahdessa 6.4.1986. Kesto: 49:29 min. Voit kuunnella puheen ältä.

Yltäkylläinen elämä
"Yhden ainoan ihmisen teko toi maailmaan synnin ja synnin mukana kuoleman. Näin on kuolema saavuttanut kaikki ihmiset, koska kaikki ovat syntiä tehneet. Rikkomusta ei kuitenkaan voi verrata armoon. Yhden ainoan ihmisen rikkomus on tosin tuottanut kaikille kuoleman, mutta vielä paljon runsaammin ovat Jumalan armo ja Hänen lahjansa tulleet yhden ainoan ihmisen, Jeesuksen Kristuksen, ansiosta kaikkien osaksi". (Room. 5: 12,15) Adamissa olemme saaneet pakkoperinnön ja se on synti, ero Jumalasta. Sen kuilun, jonka synti teki Jumalan ja ihmisen välille, sen yli Jeesus rakensi sillan tai oikeastaan Hän poisti tuon kuilun. Kristuksen risti on ainut paikka, jossa Jumala ja syntinen ihminen kohtaavat toisensa. Ensimmäinen askel pelastukseen on kääntymys ja parannus. Puhuja: Taisto Hillberg, Tampereella 18.4.1993. Kesto: 40:10 min. Voit kuunnella puheen äl.

Unohdettu käsky
Ovatko kymmenen käskyä edelleen voimassa? Uskonpuhdistuksen kautta saamamme tiedon mukaan ihminen pelastuu uskon kautta, eikä lain tekojen kautta. Vieläkö siis lakia tarvitaan ja jos, niin mihin? Puhuja: Simo Perho, Oulussa 3.6.2006. Kesto: 24:23 min. Voit kuunnella puheen äl.

Kysymyksiä vaikeista Raamatun paikoista
Mitä ikuisuus tarkoittaa ja onko Helvetin tuli ikuinen? Kymmenessä käskyssä on käsky älä tapa. Miksi siis vanhassa testamentissa tapetaan? Mitä tapahtuu kuolemassa ja sen jälkeen ylösnousemuksessa? Mitä tapahtuu lapsille, jotka kuolevat ihan pieninä? Puhuja: Timo Flink, Helsingissä 16.12.2006. Kesto: 73:07 min. Voit kuunnella puheen ältä.

Audiokirjoja

Aikakausien Toivo
Kaikkien ihmisten sydämissä on sanomaton kaipaus saada jotakin, jota heillä ei ole. Jumalan tarkoitus on, että tämä kaipaus kohdistuisi siihen Ainoaan, joka sen voi tyydyttää. Haggai nimittää Häntä ”kaikkien kansojen toivoksi”, ja me voimme hyvin nimittää Häntä ”aikakausien toivoksi”. Tämän kirjan tarkoitus on esittää Jeesus Kristus olentona, joka voi tyydyttää jokaisen ihmisen kaipuun. Voit kuunnella kirjan äl.

Musiikkia

Seurakunta laulaa
Kuuntele tai laula hengellistä musiikkia yhdessä Audiopankin kanssa! Audiopankki tarjoaa julkaisijan luvalla musiikkia esimerkiksi hartaushetkiin. Voit kuunnella musiikkia äl.

Kursseja

Raamattu avautuu
Voit kuunnella Audiopankin sivuilla myös Raamattu avautuu kurssiin pohjautuvan sarjan, jonka ensimmäisessä osassa Media7 Raamattuopiston vastaava opinnonohjaaja Hannele Amberla ja pastori Aimo Helminen kysyvät perustavaa laatua olevan kysymyksen: Miksi kristinusko? Miten se poikkeaa muista uskonnoista? Voit kuunnella sen ältä.

SAPATIN ALKAMISAJAT

Paikka: Jämsä

Alku: 20:56, 19/04/2024

Loppu: 20:58, 20/04/2024